Grått och mörkt

Tjena!!
 
Nu har nästan all snö försvunnit och det är mörkt, blött och ganska geggigt om man jämför med hur det var för senast två dagar sedan. Då var det nästan en decimeter snö och det var nästan -15 grader. Och bara över natten försvann nästan allt och det var +5 grader. Skillnad... Vet inte om man ska skratta eller gråta :) Man får VÄLJA GLÄDJE helt enkelt :) 
 
Har ni någon gång ställts framför beslut eller ett val som ni både känt er pirriga inför men samtidigt nervösa och osäkra? Något som ni vill göra men vågar inte då man inte vet om hur det kommer bli efter man har gjort sitt val... Ska jag vara ärlig händer detta mig ganska ofta, då jag vill testa nya saker, jag vill våga att kanske mig i det UNKOWN utan att tänka efter först, men jag är en sån där tänkare. Jag tänker alldeles för mycket, jag fösöker se alla vägar ut, alla möjliga val och beslut, olika versioner på en enda sak. Detta kan innefatta val av kläder på morgonen innan skolan, väg att gå till bussen, mössa eller inte mössa, vad jag ska säga för att framstå som en glad och positiv människa som inte är för mycket på. 
Min största rädsla i det sociala samhälle vi lever i idag är att vara annorlunda. Jag har ingen aning om varför, jag bara tycker att det är läskigt. Man fösöker övertala sig att annorlunda, det är sjukt bra och "hälsosamt" att vara, men när man är annorlunda, då börjar i alla fall jag tänka på "Hur ser dom där på mig? Ser det konstigt ut? Varför valde jag detta? Varför gjorde jag detta?" 
Ska jag vara ärlig så var detta mycket värre för typ ett år sedan, nu tänker jag mindre på detta skrivet ovan. Men fortfarande är jag lite socialt handikappad (?). Jag har svårt att börja prata med nya människor utan att känna mig nervös och till slut helt patetisk. Försöker alltid vara ppositiv och öppen och det fungerar, varenda gång !! Men problemet är ju det att det tar sin tid innan jag förstår det. 
 
T.ex. om jag ska bort på läger i ca 1 vecka, utan någon jag känner, då kan det ta som minst två-tre dagar innan jag känner mig bekväm med de som är där och man kan prata på som om man känt personerna en längre tid. Jag har en ganska lång startsträcka alltså :P 
 
Har hört från många jag pratat med att detta är "normalt" men att det är dags att sluta tänka för mycket. Även de jag endast känt i några dagar (sammanlagt) som jag berättat detta för säger exakt samma sak som de jag känt i flera år !! Och det är ju en konstanterande att jag tänker ALLDELES för mycket  :D Detta tänkande spelar in ganska mycket på min ridning också, men det har också blivit mycket bättre genom att jag är mer positiv och glad än jag varit innan. 
 
Jag är 17 år, men blir 18 under året. Under året har jag som mål att hitta ett jobb/sommarjobb. Det har väl varenda tonåring vilket gör allt lite svårare då platser til vissa arbetsplatser försvinner snabbt. Men om jag ska börja arbeta (vilket jag vill och måste) så behöver jag bli mycket mer socialt bekväm, kunna snacka med nya människor utan att känna sig bortgjord, känna sig bekväm i mig själv och kunna tycka vad jag sjäv tycker utan någon annans inflytande. 
Som jag skrivit tidigare är detta återkommande, i skolan, relationer, stallet, tävlingar resan till skolan mm. 
Ett stort "fel" är nog att jag som många fler är fast i SMS träsket. Detta har jag skrivit i ett tidigare inlägg, men det är värt att upprepa. 
Man har hamnat i SMS träsket då man SMS:ar allt och alla om vad som helst. Man lyfter sällan luren och ringer till personerna man SMS:ar eller träffar dom personligen. Jag är på väg bort från detta. Jag försöker vara spontan och spontan ringa kompisar i min telefonlista bara för att komma igång. I tidigare inlägg försöker jag få igång en kommunikation med er som läser denna bloggen då och då, och som orkar sig igenom de texter jag skriver, men det är lika tyst i kommentarsfälten som det är i dödmans grav.
Tycker det är tråkigt men det är väl så om man inte skriver något som någon annan tycker är lika intressant som jag tycker. Men jag tänker inte sluta kämpa ! Haha, jag ska få er därute att skriva !! Hahah, det är mitt mål här i livet hahah :D :D Som sagt, jag kan sammanfatta mig själv med ett enda ord: GALEN !! Eller förresten kanske två ord: GALEN och FÖRSIKTIG. 
 
Veckans fråga till dig som läser, eller uppgift är att kommentera ETT ord som du tycker beskriver just dig !!


Klara, Färdiga, GÅ så syns vi, BYE BYE !!! :D :D 
 
 
RSS 2.0