Isens Förbannelse

                                                                                            3

Jag gick in i huset och berättade allt för Chris. Jag frågade honom om han kunde följa med och leta efter Ice. Han visste inte, men till slut sa han ja.
-Tack så mycket Chris. Vi gick ut och jag berättade för mamma att Chris hade sagt ja. -Ok, men ni ska vara tillbaka innan solen har gått ned och ta med er en karta och kompass. Du kanske kan fråga Madde om hon vill
följa med och leta?
-JA! Vilken bra idé! Jag ska ringa direkt.
Jag sprang in i huset och ringde Madde. Jag berättade för henne vad som hade hänt och hon sa. -Såklart följer jag med dig och letar efter Ice. Jag kommer om 2 minuter.
                                                                                              .

Efter en kvart var vi alla samlade och klara för avfärd. Jag red Bloody Fear, Chris red Dark Dream och Madde red sitt gamla sto Brown Brownie. Vi red iväg och vi började leta efter spår som kunde hjälpa oss påtraven. Efter lite letande hittade vi hjulspår som ledde bort från gården och mot el-centralen som bara användes som förvarings anläggning nu för tiden och all el vi använde kommer ifrån stadens el-central som var en ny och renoverad anläggning.
                                                                                                .

Vi red mot el-centralen och vi hittade ännu fler hjulspår mot centralen. Det verkar som om Ice hästtjuv inte var ensam. Han eller hon hade flera anhängare som hjälpte honom att sno hästar från gårdar här omkring.
Vi red mot en dold sänka 300 meter bort. Vi red ner där och hoppade av. Vi knöt fast hästarna i en rutten gren som skulle gå av om det behövdes. -Vad tror du dom gör här? frågade jag Chris. Chris tänkte efter innan han sade, -Dom kanske ska brännmärka hästarna innan dom säljer dom vidare till villiga köpare.
Chris var en riktig western nörd och han trodde att alla brott innefattade westernscener.
-Chris, jag tror att dom inte kommer att brännmärka dom men det jag är säker på är att dom kommer att sälja hästarna.
-Mm, det tror jag oxå, sa Madde. Innan vi gick försäkrade vi oss att tyglarna inte satt för hårt fast om grenen. Vi smög oss närmare el-centralens staket. Staketet var ungefär 3 meter högt och det fanns taggtråd högst upp som skulle hindra tjuvar att kunna klättra in och sno värdefulla saker från anläggningen. Vi gick längst staketet tills vi kom fram till ett dolt hål i staketet som var tillräckligt stort för oss att klättra in. Vi klev genom hålet och sprang snabbt till en plats som var dränkt i skugga som säkert skulle gömma oss tillfälligt. -Var tror du hästarna finns? frågade Madde. -Dom kanske finns i den lilla trästugan där borta, sa jag och pekade mot en brun stuga som stog längst staketet. -Aa, dom kanske är där. Vi springer dit och tittar, sa Chris och började springa emot stugan. Jag och Madde sprang efter honom och när vi var framme vid stugan sa Chris, -Är ni redo att titta efter om Ice är där?
Jag sa att jag alltid var redo och Madde nickade till svar. -Ok, då går vi in.
Vi smög till dörren som konstigt nog var olåst. Dörren knarrade lite när vi öppnade den.
Inuti stugan var det kolsvart och jag letade efter en lampknapp.
Till slut hittade jag en. Jag tryckte på den och tre rader med lampor lös upp ett grått betonggolv.
På vardera sida av gången fanns det boxar och i vissa boxar stack det hästhuvuden ut.
-Titta! Ice kanske finns här inne.
Vi smög vidare och tittade i varje box som vi passerade.
I en box fanns det två bruna hästar med hängande huvuden. Jag tyckte synd om dom men mina tankar på Ice tog överhanden och vi fortsatte att leta.
                                                                                           .

Efter 10 minuter sa Madde äntligen, -Sammy, jag har hittat honom!
Men det jag såg var inte min Ice. Det var en vit, tovig häst som var helt blodig och den hade röda ögon som såg ut att brinna av hat. Jag började att gå mot honom men jag kom inte längre förren jag blev stoppad av en osynlig väg.
-Sammy, Ice är förtrollad.




RSS 2.0